De Paninicollectie van Karel wordt nog elke dag uitgebreid.
Volledig scherm
PREMIUM
De Paninicollectie van Karel wordt nog elke dag uitgebreid. © Amber Gys

Karel (64) heeft collectie van 3 miljoen Paninistickers waaraan hij meer dan 500.000 euro spendeerde: “Mijn waardevolste bewaar ik in een kluis”

DilbeekZe noemen Karel De Baerdemaeker (64) uit Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek) wel eens de grootste Paniniverzamelaar van het land. Zijn collectie? Meer dan 3 miljoen voetbalstickers, 752 fardes én een enorme verzameling aan Club-Brugge-items. “Ik weet dat het geen hobby meer is, het is een obsessie”, vertelt hij trots tussen zijn verzameling.

  1. “Al 122.000 euro ingezameld maar dat is nóg niet genoeg”: hoe gaat het met Jade (3), die zonder oortjes werd geboren?
    PREMIUM

    “Al 122.000 euro ingezameld maar dat is nóg niet genoeg”: hoe gaat het met Jade (3), die zonder oortjes werd geboren?

    “Het lijkt echt of iedereen zijn steentje wil bijdragen.” Gilles Vanderschelde (41) en Emilie Van Haudenhove (36), de ouders van Jade (3) deelden een jaar geleden hun verhaal in onze krant. Hun dochtertje werd door een zeldzame aandoening, genaamd microtie, geboren zonder oortjes. Om een operatie van meer dan 200.000 euro in Amerika te bekostigen, startten Gilles en Emilie een jaar geleden met een vzw en een inzamelactie. Loopt de crowdfunding vlot? En hoe stelt Jade het op school? Wij spraken met papa Gilles Vanderschelde. “Uit verdere onderzoeken dook plots nog een probleem op.”
    Wemmel
  2. “Hij begrijpt zelf niet hoe dit is kunnen gebeuren”: wanneer vriendin avances afwijst van broer van haar lief, barst de hel los
    PREMIUM
    Update

    “Hij begrijpt zelf niet hoe dit is kunnen gebeuren”: wanneer vriendin avances afwijst van broer van haar lief, barst de hel los

    “Zowel tegenover de politie als bij de onderzoeksrechter bekende hij dat hij het meisje had willen én proberen doden.” Een overnachting op de zetel van een vriend na een nachtje uitgaan veranderde al snel in een nachtmerrie voor een jonge vrouw. Midden in de nacht werd ze plots wakker omdat ze werd betast. Bij haar in de zetel lag niet haar vriend, maar zijn broer. En het werd nog erger. Vandaag was de uitspraak voorzien maar ze werd uitgesteld naar 3 mei. “Ik zou alles doen om dit weg te nemen.”
    Liedekerke