Deze vijf Limburgse Blokkerwinkels gaan dicht

De directie van huishoudketen Blokker heeft dinsdag de intentie bekendgemaakt om 69 van de 190 winkels in België te sluiten. Daardoor staan 302 van de ruim 900 banen op het spel. Dat meldt Blokker in een persbericht. De ingreep is volgens de directie nodig om de verlieslatende keten opnieuw rendabel te maken. Vijf Limburgse vestigingen gaan dicht.

Marij Wyers

LEES OOK: Blokker wil 69 winkels sluiten in België: 302 banen op de helling

Blokker telt in Limburg twintig winkels. Die liggen in Genk (2), Diepenbeek, Houthalen, Lanaken, Maasmechelen, Heusden-Zolder, Bree, Tongeren, Beringen, Leopoldsburg, Neerpelt, Tessenderlo, Lommel, Hasselt (2), Bilzen, Hamont-Achel, Zonhoven, Tessenderlo en Lummen.

"Lokale economie moet blijven draaien"

In Lummen doen al enige tijd geruchten de ronde dat de winkel in de Kerkstraat zal verdwijnen. Ondertussen is de kogel door de kerk Het pand tegenover de kerk gaat dicht. Ook het personeel is op de hoogte.

De trouwe klanten en veel Lummenaars zullen de winkel in huishoudelijke artikelen erg missen. “Net nog een strijkplank gekocht voor in ons vakantiehuis. Ik kwam hier regelmatig omdat het handig is voor batterijen en poetsgerief”, zegt Renate Demeer uit Lummen. Haar man knikt instemmend: “Wij moeten de plaatselijke winkels steunen. De lokale economie moet blijven draaien.”

In Lummen moeten de inwoners ook weer verder rijden voor hun huishoudspullen want het is intussen zeker dat deze vestiging verdwijnt. “Hier is al niet veel meer in Lummen. En er komt toch nog veel volk”, betreurt Somnina Maes het vertrek van de winkel.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer