Amerikaans minister van Justitie Merrick Garland.
Volledig scherm
Amerikaans minister van Justitie Merrick Garland. © AFP

Washington neemt stappen tegen omstreden kieswet Georgia

De Amerikaanse regering neemt stappen tegen nieuwe verkiezingsregels in de staat Georgia, die nadelig uitpakken voor bepaalde bevolkingsgroepen zoals Afro-Amerikanen. Het ministerie van Justitie in Washington spant een rechtszaak aan omdat de nieuwe kieswet burgerrechten zou schenden. De wet discrimineert zwarte kiezers, aldus minister Merrick Garland.

5 reacties

  • roger gilis

    3 jaar geleden
    Marc Deglin, dus als een staat beslist dat enkel blinde mensen met 1 been en zonder rolstoel, mogen stemmen, dan is het ok voor u.
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Tom Van Calster Als de wet een aanfluiting is tegen de democratie dan is de kieswet in België dit ook want hier mag men ook geen campagne en geschenken uitdelen aan het stemlokaal, men moet geregistreerd zijn om te kunnen kiezen. Dit is wat die wet inhoud.
  • Tom Van Calster

    3 jaar geleden
    In de grondwet staat niks over vervroegd uw stembiljet inleveren. Daar gaat uw argument Marc Deglin. Feit is dat dit een regelrechte aanfluiting is van de democratie
  • Guido Pintens

    3 jaar geleden
    marc Deglin, het zou best kunnen dat dat in de grondwet staat. Ik heb er geen weet van. Punt is dat Republikeinse staten er alles aan doen om de democratische kiezers het zo goed als onmogelijk willen maken om te gaan stemmen zodat er een of andere republikein de meeste kans heeft om welke verkiezing dan ook te winnen. Over democratie gesproken! Pure manipulatie noem ik dat, en dat is het ook, zonder twijfel. Het omgekeerde zou eens mogelijk moeten zijn, wat jammer genoeg niet kan
  • marc Deglin

    3 jaar geleden
    in de grondwet staat : de staten zijn verantwoordelijk voor hun kieswetten. niet de regering in washington.