Direct naar artikelinhoud
NieuwsDuitsland

Drie doden en meerdere zwaargewonden bij mesaanval in Würzburg, dader is 24-jarige Somaliër

Drie doden en meerdere  zwaargewonden bij mesaanval in Würzburg, dader is 24-jarige Somaliër
Beeld Karl-Josef Hildenbrand/dpa

Bij een incident in het centrum van Würzburg, in de Duitse deelstaat Beieren, zijn drie doden en meerdere zwaargewonden gevallen. Dat bevestigt de politie van Unterfranken op Twitter. Wellicht gaat het om een mesaanval. De dader, een 24-jarige Somaliër, is overmeesterd.

en

Volgens Duitse media ging het om een mesaanval. Agenten konden de dader met gebruik van een vuurwapen overmeesteren, zegt de politie. “Bij een aanval door een 24-jarige Somalische man kwamen drie mensen om het leven. Er vielen ook meerdere gewonden, van wie enkelen zwaargewond zijn”, klinkt het op Twitter. 

De dader, die in Würzburg woont, werd door de politie neergeschoten, en vervolgens overmeesterd. De man is volgens de politie buiten levensgevaar.

 Op beelden, verspreid op Twitter, is te zien hoe een man met een mes om zich heen zwaait. De politie wil echter niet bevestigen dat het om een mesaanval gaat. Over het motief van de dader is nog niets bekendgemaakt. Volgens media was hij psychisch gestoord. De Beierse minister van Binnenlandse Zaken heeft besloten persoonlijk poolshoogte te nemen, aldus de krant Bild.

Een deel van het centrum was geruime tijd afgegrendeld. Politievoertuigen en ambulances rukten massaal uit. De politie is nog steeds massaal ter plaatse, maar benadrukt dat het gevaar is geweken. “We hebben een verdachte opgepakt. Er zijn geen aanwijzingen dat er een tweede dader is.”

Twitter bericht wordt geladen...