Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS)
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) © Photo by Pieter-Jan Vanstockstraete

INTERVIEW. Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS): “Ik ben niet arrogant, maar ik maakte geen fouten”

“Of ik opgelucht ben dat Jürgen Conings is gevonden? Uiteraard is er opluchting bij wie bedreigd werd.” Ook de 44-jarige minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) leefde een maand met zware beveiliging. En toch is ze vooral somber. “Jürgen Conings maakte geen slachtoffers, maar hij is een slachtoffer te veel.” Tegelijk is ze gedreven. “De systeemfouten die de vlucht van Conings mogelijk maakten, moeten er uit. Au travail!” 

35 reacties

  • yvo mast

    3 jaar geleden
    Zij is verantwoordelijk, dus opstappen na zo een wanbeleid. Er zijn er voor minder moeten opstappen zoals Turtelboom en Joke.
  • Merel Depauw

    3 jaar geleden
    Prutsers aan de macht geeft vanzelfsprekend prutsresultaten.
  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    "Er is geen enkele partij die vindt dat er nog moet bespaard worden op defensie". Versta: alle partijen zijn het eens dat er elders moet bespaard worden ! Ja, zo ken ik de politiek. Het ene tekort wegwerken door ergens anders een nieuw tekort te creëren. Schuiven met de centen !
  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Het word eens tijd dat de lonen van topmensen eens herzien word omdat ze eigenlijk goed betaald zijn vanwege verantwoordelijkheid. Maar er is geen enkele die verantwoordelijkheid opneemt of fouten toegeeft. Als ik dingen fout doe op mijn werk dan krijg ik C4 voor het laagste loon ! Dus laagste loon heeft meeste verantwoordelijkheid.
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Er zijn bij defensie nog gevallen bekend van geradicaliseerde soldaten. Daar zullen ze nu toch een andere en betere oplossing moeten voor zoeken dan bij Jürgen Conings. Dan leren ze toch nog iets uit de fouten van het verleden. Dat is nu prioriteit nummer één voor minister Dedonder.