Joachim Coens.
Volledig scherm
Joachim Coens. © vincent duterne/photo news

CD&V-voorzitter Joachim Coens wil werken Oosterweel stilleggen zolang er geen duidelijkheid is over de PFOS-vervuiling

CD&V-voorzitter Joachim Coens wil de werken aan de Oosterweelverbinding tijdelijk stilleggen zolang er geen duidelijkheid is over de PFOS-vervuiling. Dat heeft hij gezegd in De Ochtend op Radio 1. “Eerst moet onderzocht worden of er een risico is voor de volksgezondheid. Pas dan kunnen we verdergaan. Gezondheidsrisico’s kunnen we ons niet permitteren. We gaan de gezondheid van de mensen niet op het spel zetten.” N-VA-voorzitter Bart De Wever noemt het idee een “dramatische vergissing”.

150 reacties

  • Jan Vanstraat

    3 jaar geleden
    Een ander stinkend Arco verhaal dat we moeten aannemen als een goede huisvader en nog geloven ook ...Euh een brug te ver , letterlijk !
  • Frank Wagemans

    3 jaar geleden
    @vanaeken jokke een burgemeester heeft niets te zeggen over een Klasse I bedrijf, die verantwoordelijkheid ligt op vlaams niveau. De grote klokkenluider in dit dossier is Thomas Goorden. NVA heeft juist niets uitgebracht, integendeel met een geheime dading ondertekend door nva'er weyts en kennis (ondervoorzitter Lantis) heeft nva dit in de doofpot willen steken. En lees zeker ook eens hoe het kabinet van weyts in het najaar van 2017 met een MB alle communicatie heeft geblokkeerd.
  • Rene De l’arbre

    3 jaar geleden
    Daar is maar een goede oplossing voor België,dat is al die partijen die de laatste 30 jaar het beleid hebben gevoerd wegjagen.
  • Lisette Theunis

    3 jaar geleden
    Ze trekken reeds meer dan 40jaar lessen uit het verleden. Het resultaat hiervan is de zoveelste parlementaire commissie om de volgende 40 jaar lessen te kunnen trekken. Om deze vervuiling grondig te saneren dien je al de zware vervuilde gronden af te graven en naar één groot stort te verplaatsen. Zo heb je er nog kontrole over, en wordt de vervuiling niet overal verspreid weggewerkt langs en onder autostrades. Elk jaar kan je dan telkens een klein deel volledig zuiveren tot alles opgeruimd is.
  • Luc Vandeplas

    3 jaar geleden
    Oei, die probeert snel de tegenvallende peilingen recht te trekken. Te laat.