Auto met twee mannen belandt in kanaal in Halle: buurtbewoner (17) springt hen achterna

De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht.  © ZVBW

Halle -

Aan de Willamekaai in Halle (Vlaams-Brabant) reed afgelopen nacht een auto in het kanaal Brussel-Charleroi. Dat een van de twee inzittenden het hachelijke avontuur kan navertellen, is mede te danken aan een jonge buurtbewoner.

De omstandigheden van het ongeval, waarvoor de hulpdiensten rond middernacht werden opgeroepen, zijn voorlopig onduidelijk. Een BMW met daarin twee mannen boorde zich ter hoogte van het stationsgebouw van Halle door de stevige omheining.

De twee inzittenden, beiden 28-jarige inwoners van Halle, raakten nog voor aankomst van de brandweer op het droge. Een van hen werd uit het water geholpen door een heldhaftige 17-jarige buurtbewoner die niet twijfelde en het kanaal in sprong. “De passagier zwom zelf naar de kant”, zegt politiewoordvoerder Christian Steens. “De bestuurder bleek moeite te hebben met zwemmen en ging een paar keer kopje onder. Een jonge buurtbewoner zag dat en sprong hem ter hulp.”

Omdat er door de verklaringen van de inzittenden verwarring ontstond of er al dan niet een derde inzittende was, zocht de brandweer met gespecialiseerde apparatuur het kanaal af. Maar die zoekactie leverde niets op. Het voertuig kon uiteindelijk vlot getakeld worden uit het kanaal. De twee inzittenden werden ter controle afgevoerd naar het ziekenhuis.

De politiezone Zennevallei zal de omstandigheden van het ongeval verder onderzoeken. Uit de eerste vaststellingen blijkt alvast dat de auto aan te hoge snelheid moet gereden hebben.  JVI

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen