Alaphilippe voert nummertje op en wipt naar geel na turbulente openingsrit met twee massale valpartijen

Tour de FranceJulian Alaphilippe heeft de eerste rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Franse wereldkampioen haalde het in Landerneau met een ferm nummer op de Côte de la Fosse aux Loups. De openingsetappe werd haast traditioneel ontsierd door enkele zware valpartijen.

28 reacties

  • pascal Vanderlinden

    3 jaar geleden
    Mooie overwinning door Alla maar niemand kon Mathieu of Wout nog brengen omdat gans hun ploeg langs de grond lag en ze er 20km voor de meet alleen voor stonden. Meeste werk werd gedaan door Gianni Vermeersch en Tim de Clerck die bijna 200km de kop van peloton trokken.
  • Liliane Vervliet

    3 jaar geleden
    Denkt nu iedereen dat de Tour gereden is ?
  • J. Platsteen

    3 jaar geleden
    Wat een gemene, onsportieve houding van QS na de 1ste valpartij. H openlijk worden ze de ganse tour geviseerd door de andere ploegen die alle medewerking met QS uitsluiten.
  • maarten mouton

    3 jaar geleden
    Roger ik denk dat Van Aert echt wel nog kansen krijgt in de rest van de ronde: tijdritten, waaieretappes of het middengebergte. Veel kent ge er precies niet van.
  • Karel Dierckx

    3 jaar geleden
    Een Nederlandstalige die dan wel "allez" gebruikt, Lisette Nelissen? Kans dat het een Franstalige is lijkt me toch een pak groter.