Chiesa (centraal) breekt de ban voor de Squadra in de eerste verlenging.
Volledig scherm
Chiesa (centraal) breekt de ban voor de Squadra in de eerste verlenging. © AFP
Italië ITA
2
EINDE
1
Oostenrijk OOS
  • 95' Goal Federico Chiesa
  • 105' Goal Matteo Pessina
  • Saša Kalajdžic Goal 114'

Italië ontsnapt aan verrassende exit nadat Chiesa en Pessina scoren in verlengingen: volgt clash tegen België?

EK voetbalNeen, het pad richting EK-glorie voor de Rode Duivels wordt er niet makkelijker op. Even leek het erop dat Oostenrijk zich kon opmaken voor een stunt tegen een lang onherkenbaar Italië. Maar een kopbalgoal van Arnautovic halfweg de tweede helft werd afgekeurd wegens heel nipt buitenspel. Italië kraakte, maar begaf niet. En zag Mancini wisselen. Mét succes: in de eerste verlenging scoorden zowel invallers Chiesa als Pessina. Via Kalajdžic vond Oostenrijk nog de aansluiting. Tevergeefs. Winnen de Duivels zondag van Portugal, moeten ze dus tegen de Squadra in de kwartfinale. 

11 reacties

  • eduard janssens

    3 jaar geleden
    Van dit Italié moeten wij geen schrik hebben .
  • Antonio Pascale

    3 jaar geleden
    Oostenrijk heeft alles of niets gespeeld en het is niets geworden..ze hebben gevochten zoals leeuwen maar de Italianen wisten de winst op het einde binnen te halen.Afgekeurde doelpunt was terecht..zo hebben de Italianen ook een doelpunt van chiellini afgekeurd gezien.Dit is voetbal.Italie had dit nodig en komen hier sterker uit want ze groeien in alle tornooien anders kan je geen 4 wk op je palmares hebben..
  • eduard janssens

    3 jaar geleden
    Met de hakken over de sloot noemen ze dat .
  • Kim Clauwers

    3 jaar geleden
    PAT hoeveel geluk heeft België al niet gehad tegen cafeploegen 1 goede tegenstander en ze liggen eruit
  • Alex Rasera

    3 jaar geleden
    Ik wil dit toch beetje nuanceren. De overwinning is zeker verdiend. Italië is blijven knokken en zoeken naar openingen en scoort uiteindelijk 2 fantastische doelpunten. Ook het mentale aspect mag hier bewierookt worden. En ja ze hebben wat meeval gehad, maar 1 geweldig schot van Immobile belandde op de paal, dat kan je dus ook omdraaien. Oostenrijk was sterk, ook daarom had Italië het moeilijker. Maar standhouden verdient ook lof. Oostenrijk was er dichtbij, zou eveneens verdiend zijn.