Lara Switten
Volledig scherm
PREMIUM
© Lara Switten

COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker, verliest haar moeder. “Mijn stem beefde terwijl ik vertelde hoe graag ik haar zag”

Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag schrijft ze over het pakkende afscheid van haar geliefde mama, die onlangs na een strijd tegen ALS overleed. “Haar leven werd gevierd zoals zij het het liefst zag. Zonnebloemen en de meest feestelijke kleuren. Geen zwart voor mijn mama, liever uitbundig.”

  1. COLUMN. Lara Switten, mama van 3 die strijdt tegen kanker, schrijft liefdevolle ode aan haar man: “Ik mis onze oude ons. Maar we vinden wel een nieuwe ons”
    PREMIUM

    COLUMN. Lara Switten, mama van 3 die strijdt tegen kanker, schrijft liefdevol­le ode aan haar man: “Ik mis onze oude ons. Maar we vinden wel een nieuwe ons”

    Lara Switten (34) is onlangs mama van een derde kindje geworden. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Deze week vertelt ze over de zowel vurige als tedere liefde tussen haar en haar man Steffen. “Sinds de hemel op ons hoofd viel, sinds de diagnose, zijn we onafscheidelijk geweest. Hij droeg me tot aan de maan en terug. En toch mis ik hem. Ik mis onze oude ons. Maar we vinden wel een nieuwe ons. Daar ben ik van overtuigd.”