Michel Wuyts.
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Wuyts. © PN

Jules Hanot schrijft een brief aan Michel Wuyts: “In het begin vond ik je een irritante betweter”

ShowbizzIn tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot wielercommentator Michel Wuyts (64), die volgend jaar verplicht op pensioen moet bij de VRT. “Het stemde me droef dat voortaan elke koers je laatste zal zijn.” 

27 reacties

  • bob jansens

    3 jaar geleden
    hopelijk zijn we na de pensionering van Mr Wuyts ook verlost van Mr Sven Nys als "deskundig" co-commentator voor wegwedstrijden. Wat heeft Nys ooit gepresteerd op de weg om als deskundige te mogen opgevoerd worden?
  • lode wijk

    3 jaar geleden
    Ook ik ben blij dat ik nu eindelijk kan koers kijken zonder mijn klank te moeten uitzetten, altijd maar Van der Poel vernoemen alsof hij ervoor betaald is, en als VDP niet meer meedoet is hij plots voor de Belgen, en inderdaad een betweter dat hij nu maar werk zoekt bij zijn lievelingen in Nederland, Belgen moeten voor Belgen opkomen.
  • Christiaan Vernist

    3 jaar geleden
    Zal blij zijn dat hij met pensioen gaat. Kan ik en vele met mij eindelijk terug op één naar de koers kijken. Die man kent nu eens niks van koers. Hij zit er steeds naast en lult altijd maar over zijn favorietjes ook al rijden ze zelfs niet mee is hij er nog constant over bezig.
  • luc matton

    3 jaar geleden
    Michel heeft een aangename stem. Men kan er naar luisteren. Ben niet echt fan van die man, maar hij deed/doet het toch niet slecht.
  • Peter Nols

    3 jaar geleden
    Superdeskundig zegt men hier. Telkens dat Wuyts van iets overtuigd is, gebeurt een paar minuten later het tegenovergestelde. Die man is gewoon koersblind. Hij begrijpt zelfs de werking van een derailleur niet. In Scherpenheuvel zijn er anders wel 2 andere commentators die wel koersdoorzicht hebben en gewaardeerd worden door de coureurs en de echte koersliefhebbers.