De regenboogvlag tijdens een demonstratie in Arnhem.
Volledig scherm
De regenboogvlag tijdens een demonstratie in Arnhem. © ANP

Regenboogvlaggen dan tóch welkom in Boedapest, UEFA wijst naar lokale autoriteiten

De UEFA staat alsnog regenboogvlaggen toe in de Puskás Arena tijdens Nederland - Tsjechië. Eerder vandaag getuigden supporters dat hun vlaggen in beslag werden genomen door stewards van de Oranje-fanzone. UEFA laat op Twitter weten dat dit verbod op de regenboogvlaggen niet van hen komt, en wijst naar lokale autoriteiten. 

58 reacties

  • Roger Declercq

    3 jaar geleden
    Bij al dat geroep voor of tegen de Hongaarse wet, het al of niet toelaten van de regenboogvlag, er zal uiteindelijk maar één verliezer zijn, namelijk de hele holibi gemeenschap. Ieder is zoals hij of zij is, dus aanvaard dat, dan is al die herrie niet nodig.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Als we nu allemaal het progressiefregenboog verhaal volgen en elke man een man en elke vrouw een vrouw als partner neemt is de mensheid toch opgelost?
  • peter destoop

    3 jaar geleden
    @ Patrick Rasschaert. Gelijk heb je. Er is geen programma meer op tv waar geen holibi koppel in voor komt. Het lijkt alsof het MOET. Ik begin het gevoel te krijgen dat heterokoppels niet meer bestaan.
  • Katia Mistianes

    3 jaar geleden
    "Jezelf zijn, jezelf zijn." OK, maar vragen holebi's zich wel eens af of hetero's ook "zichzelf mogen zijn". En wat dat precies inhoudt. Hetero's moeten rekening houden met de gevoelens van holebi's. Maar omgekeerd, is dat ook het geval? Houden holebi's rekening met de gevoelens van de hetero's?
  • joyce vermaelen

    3 jaar geleden
    In stadions zijn enkel de nationale vlaggen toegelaten. Ze laten zo goed als niks anders toe. De Hollanders hebben hun verdiende loon gekregen voor de provocaties. Dergelijke politieke provocaties zijn echt voor niks nodig. Ik zag gisteren tijdens het nieuws een NL-er een interview geven met gay is ok t-shirt. Hij had op zijn gezicht de Nederlandse driekleur getekend... ONDERSTEBOVEN. Zo weet je dat die mensen geen echte supporters zijn en er enkel kwamen voor politieke provocaties.