Ritzege én gele trui: indrukwekkende Van der Poel slaat dubbelslag op Mûr-de-Bretagne

Tour de FranceMathieu van der Poel heeft op indrukwekkende wijze de tweede etappe van de Tour de France, met aankomst op de Mûr-de-Bretagne, gewonnen. De Nederlander knalde iedereen uit het wiel én greep de gele trui. Met een vingertje in de lucht eerde hij zijn overleden grootvader Raymond Poulidor. 

46 reacties

  • Lisette Van Eester

    3 jaar geleden
    Deze generatie veldrijders zijn veel beter dan de generatie Nys, zij zijn ook top wegrenners .
  • Paul Van Oosterwijck

    3 jaar geleden
    Knap gedaan zonder twijfel, maar ik heb toch vragen ... een week eerder geeft hij op in het nationaal kampioenschap omdat hij het peloton niet kan volgen, en nu dit ...
  • Gino Bartali

    3 jaar geleden
    Waarom zou hij de Tour moeten uitrijden? Om als 120ste te finishen in Parijs? De Tour is voorbereiding op de OS en zijn Tour is nu al geslaagd. VDP weet perfect wat hij kan én vooral wat hij niet kan. WK veldrijden, Strade Bianci, 2 ritten Tirreno en Zwitserland, en nu een rit in de Tour ... en we zijn nog maar halfweg 2021 ...
  • Jan Jansens

    3 jaar geleden
    Enkel Van Der Poel en Alahphilippe kunnen zo bergop demareren, prachtig om te zien. Zijn doelen van de tour zijn al geslaagd ritwinst en geel.
  • Ruben Lampe

    3 jaar geleden
    Joeri hermans, pardon? Makkelijk uitstappen? Die man rijdt behalve een wegseizoen nog een veldritseizoen EN op de mountainbike. Wat een afgunst.