President Cyril Ramaphosa
Volledig scherm
President Cyril Ramaphosa © EPA

Zuid-Afrika verscherpt coronamaatregelen wegens sterke stijging aantal besmettingen en opgang Deltavariant

De coronamaatregelen in Zuid-Afrika worden aangescherpt om de forse opgang van het aantal besmettingen tegen te gaan. Dat heeft president Cyril Ramaphosa meegedeeld.

  1. LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: drie doden en drie gewonden bij Russische aanval op Odesa - “Kiev valt Krim aan met Amerikaanse ATACMS-raketten”
    LIVE OEKRAÏNE
    161

    LIVE OEKRAÏNE. Gouverneur: drie doden en drie gewonden bij Russische aanval op Odesa - “Kiev valt Krim aan met Amerikaan­se ATACMS-raketten”

    Bij een Russische raketaanval zijn woensdag in de vroege ochtend drie mensen gedood en drie gewond geraakt in de Oekraïense havenstad Odesa. Dat meldt de Oekraïense gouverneur van de gelijknamige regio. Bij de aanval zou ook civiele infrastructuur zijn beschadigd in de stad aan de Zwarte Zee. Volgens Rusland heeft Oekraïne de Krim aangevallen met zes Amerikaanse ATACMS-langeafstandsraketten. Daarbij zouden minstens vijf Russische soldaten gewond geraakt zijn. En bij de aanval op een universiteitsgebouw is Serhi Kivalov, een uitgesproken pro-Russische politicus, gewond geraakt. Het nieuws leidt tot cynische reacties onder Oekraïners. “Karma is a bitch”, klinkt het onder meer. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Finnair staakt vluchten op Ests Tartu om Russische gps-inmenging - Russisch leger rukt op: weer dorp veroverd

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Finnair staakt vluchten op Ests Tartu om Russische g­ps-inmenging - Russisch leger rukt op: weer dorp veroverd

    Dmitri Peskov (56), de woordvoerder van het Kremlin, beweert dat de Russen de bovenhand hebben aan het front en dat het Oekraïense leger in paniek is. De bevelhebber van het Oekraïense leger gaf gisteren toe dat de troepen zich hebben teruggetrokken uit verschillende dorpen. “De situatie aan het front is verslechterd”, schreef hij op Facebook. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 29 april terug.