Direct naar artikelinhoud
NieuwsMoord

Politie wil DNA van 150 mannen checken om moordenaar zorgjuf te vinden

De vermoorde Mieke Verlinden met haar man Michel.Beeld VTM

‘De politie doet haar werk en daar vertrouwen we op.’ Dat zeggen de zoon, dochter en echtgenoot van leerkracht Mieke Verlinden (59) na de aankondiging dat de speurders haar moordenaar proberen te ontmaskeren door DNA af te nemen bij een 150-tal mannen.

Zorgjuf Mieke Verlinden werd in november vorig jaar in haar huis in Noorderwijk, bij Herentals, gedood met 101 messteken. Het was haar echtgenoot Michel die haar vond toen hij die dag thuiskwam van zijn ochtendshift. Zijn vrouw lag in een plas bloed in de keuken. Op de tafel lag de krant open, haar kopje thee stond er nog.

Op de kledij van Mieke Verlinden zat bloed van een onbekende man, bleek uit DNA-onderzoek. De politie wil dat bloed nu proberen te linken aan een 150-tal mannen die ze hebben aangeschreven om DNA af te staan. De speurders hopen op die manier alsnog een doorbraak te forceren. Onder de aangeschreven mannen zijn onder meer vaders die een kind hebben gehad in de klas van juf Mieke.

Enkele maanden geleden probeerden de speurders ook al een doorbraak te forceren door DNA af te nemen bij honderd mannen die in aanmerking komen als verdachte. Dat leverde toen niet de verhoopte doorbraak op.