AP
Volledig scherm
© AP

Australië steeds verder op slot door nieuwe opleving corona

Steeds meer staten in Australië nemen coronamaatregelen vanwege een opleving van het virus. Ongeveer 18 miljoen van de 25 miljoen inwoners hebben op dit moment te maken met beperkingen die variëren van het opnieuw verplicht dragen van mondmaskers tot een totale lockdown. Die is sinds dit weekend voor twee weken van kracht in miljoenenstad Sydney en omliggende gebieden.

24 reacties

  • Tami Lippeveld

    3 jaar geleden
    Ik zit in de regio rond Sydney waar de lock down is. De cijfers op zich zijn niet hoog, volledig mee akkoord om maatregelen te nemen maar ze paniekeren hier zeer fel. Nog maar 9% van de bevolking volledig gevaccineerd. Ze zouden daar meer tijd moeten insteken. Maatregelen moeten er zijn, toch zeker voor de groep mensen die vatbaarder zijn. Volledige lockdown? Heel veel non essenciele winkels zijn hier nog open!
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    En de virologen staan nu al op hun tippen te wachten wanneer deze hier neerstrijkt en het derde vaccin zal starten, ze zullen zeggen dat het weer de schuld is van de weigeraars
  • Johan Goris

    3 jaar geleden
    Niet tegen te houden. Het was te verwachten dat dit in Australië zou gebeuren. Maar ook interessant om te zien wat gedeeltelijke vaccinatie en weinig natuurlijke groepsimmuniteit als resultaat gaat geven. Het worden moeilijke maanden voor dat land.
  • Jan Roegiers

    3 jaar geleden
    Virussen zullen er altijd zijn. Ook al is iedereen ingeënt kan hij of zij drager of super verspreider zijn van één of ander virus.
  • Luc Verstraelen

    3 jaar geleden
    Wat is de vaccinatiegraad in Sydney en omgeving?Dat is de grote vraag. Zonder voldoende vaccinatie gaan die nog dikwijls de boel op slot moeten gooien.