Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx.
Volledig scherm
Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx. © BELGA

Gouverneur Cathy Berx over PFOS-vervuiling: “Oosterweelwerken moeten niet worden stilgelegd”

Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx vindt niet dat de Oosterweelwerken helemaal moeten worden stilgelegd tot er meer duidelijkheid is over de PFOS-vervuiling, zoals CD&V-voorzitter Joachim Coens zaterdag voorstelde. Op de grond die het meest vervuild is, wordt er nu al niet meer gewerkt in afwachting van een expertenrapport dat in juli verwacht wordt, zei Berx in De Ochtend op Radio 1.

34 reacties

  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    De gouverneur heeft gelijk. Eventuele schorsing van de werken is bovendien een contractuele zaak. Bovendien zijn het niet de Oosterweelwerken die de oorzaak zijn van de (nog altijd te bewijzen) gevaren voor de volksgezondheid maar de historische vervuiling van sommige percelen waar die werken uitgevoerd worden. Het is OVAM dat voor het bodemonderzoek instaat, dat beslist over de noodzaak van de bodemsanering en voor eventueel hergebruik van gronden bij de uitvoering van de Oosterweelwerken.
  • vanaeken jokke

    3 jaar geleden
    Groen Karel Dillen en niemand anders is hiervoor verantwoordelijk.Die burgemeesters zwegen voor de poen dat er vergif in de grond werd gestoken.30 Jaar hebben ze het potje dicht gehouden .Almaci en groen onder de kiesdrempel tot nooit meer.
  • Vera Bres

    3 jaar geleden
    gezondheid en veiligheid komt dus niet op de éérste plaats hé
  • Hendrik Goris

    3 jaar geleden
    Als ik dat hier allemaal lees, denk dat er nog weinig mensen hun inkomen verdienen met werken in een privé bedrijf. BAM heeft de vervuilde grond mooi op het land van 3M opgeslagen, die dus eigenaar blijft. Maar ik merk dat alle uitvluchten goed zijn om de ring rond Antwerpen te saboteren. Vroeger zong Willem Vermandere over autosnelwegen die aangelegd werden zonder inspraak en iedereen vond dat hij gelijk had. Vandaag is er bijna niets meer mogelijk in Vlaanderen.
  • patrick mos

    3 jaar geleden
    Het valt toch op welk soort mensen de werken willen laten doorgaan... Zij, BDW, Jambon... dat zegt al genoeg