Direct naar artikelinhoud
NieuwsDuivel van de match

‘Zonder Courtois hadden de Portugezen drie keer gescoord’: de Man van de Match volgens onze lezers

‘Zonder Courtois hadden de Portugezen drie keer gescoord’: de Man van de Match volgens onze lezers
Beeld Pool via REUTERS

Onze Rode Duivels wipten gisterenavond titelverdediger Portugal uit het toernooi, maar het werd een bloedstollende achtste finale. Volgens lezers van De Morgen had de wedstrijd er heel anders kunnen uitzien als het niet Thibaut Courtois was die tussen onze palen stond. Dit waren volgens jullie de beste Rode Duivels tijdens België-Portugal.

“Wat een muur, zelfs een octopus zou het niet beter kunnen.” Keeper Thibaut Courtois was volgens jullie met voorsprong (47procent) de belangrijkste Rode Duivel van de match gisteren.

De keeper van Real Madrid hield zijn netten schoon en dat was broodnodig volgens verschillende lezers: “Portugal kon te vaak tot aan het doel komen. Courtois heeft ons verschillende keren moeten redden, zonder hem hadden we onze valiezen mogen pakken.”

Lees ook

Vlot is anders, maar de Rode Duivels zitten toch in de kwartfinale

Nog zo’n rots in de branding was volgens jullie verdediger Thomas Vermaelen. “Solide, betrouwbaar en alert”, met 28 procent van de stemmen is het duidelijk wie de tweede Duivel van match was. Jullie zagen dat de perfecte score van Courtois niet enkel aan hemzelf te danken was, maar ook aan de “fantastische timing bij tussenkomsten” en de “indrukwekkende focus” van Vermaelen. Of zoals een lezer het verwoordt: “Waar was Ronaldo?”

‘Hazard twee’ als bijnaam zal nog wel even blijven plakken, maar Thorgan Hazard mag de top drie vervolledigen en is niet langer zomaar ‘het broertje van’. Met “de mooiste goal van het toernooi” sleepte Hazard ons naar de overwinning en dat viel ook jullie op. Twaalf procent van onze lezers kijkt met dankbaarheid terug naar die winnende goal en volgens vele stemmers krijgen we nog heel wat te zien van hem: “Lef, precisie, mooie techniek en perfecte timing” en “Hij liet ons dromen”.

Lezers van De Morgen kiezen de 'Man van de Match' van België-Portugal.Beeld RV