Archieffoto 31 mei: bloemen aan het plaats delict in Evere.
Volledig scherm
Archieffoto 31 mei: bloemen aan het plaats delict in Evere. © Marc Baert

“Aangetroffen bloed op mes en kledij verdachte is van doodgestoken mama (36) in Evere”

EvereDe tweede verdachte (26) die opgepakt is in het onderzoek naar de dodelijke steekpartij in Evere waarbij de jonge mama Mounia Ouyahia (36) het leven liet, lijkt de dader van de feiten. Dat meldt VRT NWS. Het bloed dat werd aangetroffen op zijn kledij en mes komt na analyse overeen met dat van het slachtoffer.

  1. 
Parket Halle-Vilvoorde viert 10 jaar aan successen, maar worstelt met personeelstekort en gebrek aan eigen gebouw: “We vragen enorm veel van onze mensen”
    PREMIUM

    Parket Hal­le-Vilvoorde viert 10 jaar aan successen, maar worstelt met personeels­te­kort en gebrek aan eigen gebouw: “We vragen enorm veel van onze mensen”

    Met ups en downs, groeipijnen en groeischeuten, maar helaas nog steeds zonder een eigen parketgebouw dat voldoet aan de normen. Zo beleefde het parket Halle-Vilvoorde de eerste tien jaar van zijn bestaan na de splitsing van het gerechtelijke arrondissement. Procureur des Konings Carol Vercarre blikt terug op een bewogen start en kijkt uit naar de uitdagingen in de toekomst. “We hebben heel wat capaciteit gevraagd van onze politiediensten in Halle-Vilvoorde door het zware personeelstekort.”
    Vilvoorde, Halle
  2. Hoe gaat het met Jade (3), die zonder oortjes werd geboren? “Ruim 200.000 euro nodig, maar elke dag zetten we een stap richting Amerika”
    PREMIUM

    Hoe gaat het met Jade (3), die zonder oortjes werd geboren? “Ruim 200.000 euro nodig, maar elke dag zetten we een stap richting Amerika”

    “Het lijkt echt of iedereen zijn steentje wil bijdragen.” Gilles Vanderschelde (41) en Emilie Van Haudenhove (36), de ouders van Jade (3) deelden een jaar geleden hun verhaal in onze krant. Hun dochtertje werd door een zeldzame aandoening, genaamd microtie, geboren zonder oortjes. Om een operatie van meer dan 200.000 euro in Amerika te bekostigen, startten Gilles en Emilie een jaar geleden met een vzw en een inzamelactie. Loopt de crowdfunding vlot? En hoe stelt Jade het op school? Wij spraken met papa Gilles Vanderschelde. “Uit verdere onderzoeken dook plots nog een probleem op.”
    Wemmel