© BFM

60-jarige eigenaar komt om het leven in bedrijfsbrand in Wuustwezel

Wuustwezel -

De brandweer van Zone Rand is maandagochtend opgeroepen voor een hevige brand in een bedrijf op de Kalmthoutsesteenweg in Wuustwezel. De 60-jarige eigenaar van het bedrijf kwam hierbij om het leven. De extreme hitte en enkele asbestplaten bemoeilijkte het blussen van de brand.

nelo

Brandweer Zone Rand kwam met verschillende brandweerposten om 7.30 ter plaatse bij een brand in een bedrijf op de Kalmthoutsesteenweg in Wuustwezel. In het bedrijf bevindt zich een woongedeelte waar het vuur vermoedelijk is ontstaan.

De eigenaar van het bedrijf was op het moment dat de brand ontstond aan het werken aan een wasmachine. “De brandweer trof de 60-jarige man aan in de wasplaats van het gebouw”, zegt Patrick De Smedt, woordvoerder van Politiezone Grens. “Hij was helaas overleden.”

 © BFM

Asbest en hitte

Verder vond de brandweer ook enkele asbestplaten in het dak van het bedrijf. “Een plaat was geraakt door het vuur, maar de brandweer heeft deze veilig kunnen verwijderen. Er is dus geen schade voor de buurt”, aldus De Smedt.

Ook de hitte zorgde voor moeilijkheden bij het blussen. Een van de brandweermannen was bevangen door de warmte en is naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Het vuur is intussen geblust. Het labo gaat ter plaatse voor verder onderzoek naar de omstandigheden van de brand.

 © BFM

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER