Merlier snelste in door valpartij ontsierde massasprint, Roglic verliest één minuut op Pogacar

Tour de FranceTim Merlier heeft de eerste massasprint in de Ronde van Frankrijk naar zijn hand gezet. Onze landgenoot was de snelste na een vlakke, maar bijzonder hectische etappe. De finale werd ontsierd door een resem valpartijen, waaronder eentje van Peter Sagan en Caleb Ewan in volle sprint. Mathieu van der Poel kwam niet in de problemen en start ook morgen in de gele trui. 

16 reacties

  • bob jansens

    3 jaar geleden
    misschien eens beginnen met het prijzengeld uit te betalen pro rata het aantal koersdagen dat men meegereden heeft. Dan valt er minder te verdienen voor de kamikaze cowboys, en wordt het veiliger voor iedereen
  • Ronny Wauters

    3 jaar geleden
    Eenvoudig om zo te winnen natuurlijk! Het was geen echte sprint door de valpartijen!
  • Philippe De Naeyer

    3 jaar geleden
    Wat is dat toch met al die valpartijen? Heb de indruk dat dit regelmatiger gebeurd dan vroeger. Ligt dit aan het parcours, de fietsen, de banden?
  • Eduard Dierckx

    3 jaar geleden
    DE Ronde vervalst zeker niet de eerste maal, de organisatie kan er stilaan een brevet op krijgen, deze rit moet zeker eens goed onder de loep genomen worden.
  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Beter met drie serieuze bergritten beginnen. Dan is hetgeen wat enkel wat kan spurten al buiten tijd eer het zover is. Dit kan echt niet meer. Dit gaat mensenlevens kosten. Zo kan het niet verder.