Tesla Model S Plaid.
Volledig scherm
Tesla Model S Plaid. © Tesla

“Nieuwe Tesla sprint in twee seconden naar 100 km/u maar het duurt wel een kwartier voor het zover is”

Volgens Elon Musk rijdt de nieuwe Tesla Model S Plaid in minder dan twee seconden 100 kilometer per uur. Maar volgens een recente test van MotorTrend kan dat pas nadat je een hele checklist hebt afgewerkt. Dat kan betekenen dat je tot vijftien minuten moet wachten voor je het kunt proberen.

18 reacties

  • Jan Hevert

    3 jaar geleden
    Ondanks alle gezever blijft het duidelijk dat elektrische wagens gewoon superieur zijn. Iedereen die er één heeft, weet dat.
  • Willy Scholaart

    3 jaar geleden
    Mijn honda crv hybride heeft 8 seconden nodig en moet niet aan de kabel en met een verbruik van een 6 liter voor zo een suv kan ik daar zeer goed mee leven, zonder al dat overgewicht aan baterijen maar wel met een groot staaltje van techniek aan boord voor het opladen van de kleine baterijen tijdens het rijden, waar je zonder dat ge het gewaar wordt zowel op motor als op elektriciteit rijdt.
  • Hubert De Creeft

    3 jaar geleden
    Als Rimac binnen enkele jaren afstapt van enkel hypercars te produceren en ook toegankelijke wagens zal produceren voor het grote publiek zullen de Tesla's speelgoed zijn in vergelijking met de technologie en kunde van Rimac. Ze produceren nu al battery packs en andere onderdelen voor tal van fabrikanten. Let maar op ;)
  • pieter de graeve

    3 jaar geleden
    @edward Welke innovatie heeft apple de laatste jaren nog gebracht? Tesla is pionier geweest maar hun gebrek aan wereldwijde infrastructuur zal hen altijd doen achterop hinken. De gevestigde waarden in de automobielindustrie zijn hen al bijgebeend. Althans in Europa. Tesla domineert de VS door hun efficiënt supercharger netwerk. In Europa is dit helemaal niet het geval. Desalniettemin straffe mannen bij Tesla.
  • Edward Van Baelen

    3 jaar geleden
    Alle reacties voor de mijne zijn er van onnozele betweters die Tesla niet kennen en nog altijd denken dat hun ice-auto het langer uithoudt. Tesla heeft gewoon willen tonen wat mogelijk is met een elektrische auto. Goed dat launch control wat verstopt zit (veiligheid). Autonomie van deze auto? Meer dan 600km. Stop met zagen over Tesla. Ze zijn gewoon nummer 1 en over een paar jaar zal iedereen dat beseffen en zijn snaveltje dicht houden. Zoals het ging met Apple.