Direct naar artikelinhoud
NieuwsEK voetbal

Portugal-coach Santos na uitschakeling tegen Rode Duivels: ‘We hebben onterecht verloren’

Portugal-coach Santos na uitschakeling tegen Rode Duivels: ‘We hebben onterecht verloren’
Beeld Pool via REUTERS

Uittredend Europees kampioen Portugal domineerde gisteren grote delen van de partij in de achtste finales van het EK voetbal tegen de Rode Duivels , maar verloor uiteindelijk met 1-0. De Portugese bondscoach Fernando Santos, die Portugal in 2016 ook al naar de Europese titel leidde, vond het resultaat ‘onjuist’. ‘Maar dat is voetbal’, liet hij optekenen.

Video wordt geladen...

“België had één schot op doel. Wij hadden 24 schoten, waarvan zes op doel”, stak een gepikeerde Santos na afloop van wal op de persconferentie. “Wij waren voortdurend gevaarlijk. Het resultaat had helemaal anders kunnen zijn.”

Thorgan Hazard bracht de Duivels na 42 minuten op voorsprong met een fraaie knal. Na rust waren de Portugezen baas, maar een gelijkmaker kwam er niet. "Dat tegendoelpunt was voor ons een bittere pil om te slikken", erkende Santos. 

“We hebben ons hoofd hoog gehouden, maar zijn er niet meer in geslaagd de score om te keren. Mijn spelers hebben karakter getoond. Ze hebben alles gegeven, maar toch verloren. Ook dat is voetbal. We hebben dit toernooi wedstrijden gedomineerd en geloofden erin door te stoten tot de finale. Sommige jongens zaten te huilen in de kleedkamer. Maar er resten ons nog genoeg doelen. Het WK van 2022 is nu het eerstvolgende doel.”