De Wit-Russische president Alexander Lukashenko
Volledig scherm
De Wit-Russische president Alexander Lukashenko © AP

Wit-Rusland schort samenwerkingsverband met EU op

In een reactie op de invoering van nieuwe Europese sancties heeft Wit-Rusland zijn deelname aan het samenwerkingsverband van de Europese Unie met de oostelijke buurlanden opgeschort. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag meegedeeld. Het land roept ook zijn ambassadeur in Brussel terug voor overleg.

12 reacties

  • Polutnik Ronald

    3 jaar geleden
    Hoe komt het dat er in deze tijd nog steeds dictators ontstaan , de mensen willen toch geen dictators . De mensen willen in vrede en democratisch leven , maar die dictators werken en houden alles tegen gesteund door een paar gezinden uit het leger die dezelfde zijn voor de poen..
  • guido Bervoets

    3 jaar geleden
    Wit-Rusland behoort ideologisch al lang bij Rusland, dat is niet nieuw. Maar economisch valt er voor Wit-Rusland niks te rapen bij Poetin want die heeft zelf last van een slabakkende en slinkende economie. De armoede is groot in Rusland in de landelijke gebieden en het alcoholisme swingt de pan uit en de levensverwachting ligt 10 jaar onder het gemiddelde van het westen. Daar valt niks te rapen.
  • Kurt Saron

    3 jaar geleden
    goed bezig mijnheer Michel de grote overwinnaar wordt Rusland en terecht
  • RENE LENAERTS

    3 jaar geleden
    Was er dan voordien al samenwerking?
  • Jonathan Loterman

    3 jaar geleden
    Bernard, is wat ik ook dacht. De grens van Rusland komt zo maar verder en verder Europa binnen. Europese unie heeft bewezen tijdens deze pandemie dat het geen nut heeft aangezien ieder land zijn plan moest trekken. Maar nu Hongarije met een wet in hun land komt zou de Europese unie zich wel gaan moeien. We gaan groot Brittannië nog gelijk moeten gaan geven.