Direct naar artikelinhoud
NieuwsPolitiek

Open Vld dient klacht in tegen eigen parlementslid Els Ampe na controversiële video

Els Ampe (Open Vld)Beeld BELGA

De Brusselse afdeling van Open Vld heeft een klacht ingediend bij de statutaire commissie tegen Vlaams parlementslid en oud-kandidaat-voorzitter voor Open Vld Els Ampe. Aanleiding is een controversieel filmpje van begin mei aan het Brusselse Flageyplein. 

Els Ampe staat al langer bekend als een politica die gewaagde video’s op haar sociale media durft te posten, maar nu heeft ze daardoor een klacht aan haar been. Het is te zeggen: bij de statutaire commissie van Open Vld, die de zaak nu onderzoekt. 

Aanleiding is een video die Ampe maakte over een ‘overdreven’ politieactie bij een uit de hand gelopen Brussels feest op het Flageyplein. In de video is ze uiterst scherp voor het politieoptreden en neemt ze de burgemeester van Elsene op de korrel. 

Voor de Brusselse afdeling van Open Vld - waar het sowieso niet al te goed botert met Ampe - ging dat veel te ver. Er werd een klacht ingediend bij de statutaire commissie van de partij en er loopt nu een onderzoek. Ondertussen is er ook al contact geweest tussen Ampe en haar partijvoorzitter Egbert Lachaert. Hij zou gevraagd hebben dat ze zich in de tussentijd wat terughoudender opstelt. 

Ampe laat weten in een reactie dat “vrije meningsuiting voor liberalen essentieel is.” Ook benadrukt ze dat ze nooit de politie heeft aangevallen, maar ze wel het optreden van burgemeester Christos Doulkeridis (Ecolo) aan de kaak wou stellen. 

Ampe riskeert een berisping of een tijdelijke schorsing uit de Brusselse werking.