Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Recordaantal meldingen dierenmishandeling in 2020

Het aantal meldingen van dierenmisbruik of dierenverwaarlozing is in 2020 gestegen naar 6.204. Op vijf jaar tijd is er sprake van een stijging van 33 procent. Dat blijkt uit cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. De N-VA-minister werft 11 extra medewerkers aan voor de Dienst Dierenwelzijn, een capaciteitsuitbreiding met 34 procent. "Globaal gezien slankt het personeelsbestand van de Vlaamse overheid af, maar we maken een heel bewuste keuze om voor Dierenwelzijn juist méér mensen aan te werven", zegt Weyts.

9 reacties

  • Marie-Claire Vandekerckhove

    3 jaar geleden
    Hoe meer ik het MENSDOM leert kennen hoe liever ik de dieren zie Er werd al veel gedaan voor de mensen en welk resultaat ziet men? Gewoon geen.Wie niet graag dieren ziet kan niet graag mensen zien want wij zijn de ergste zoogdieren
  • Christiane Vereecke

    3 jaar geleden
    @josé verdonck, waarom moet hij zich meer inzetten voor mensen, ze krijgen volgens mij al meer dan genoeg, steun hier steun daar allemaal van ons belastinggeld, sorry ik geef mijn belastinggeld liever aan dieren die zijn je tenminste dankbaar en een mens zeker niet
  • Anita Van Der Spurt

    3 jaar geleden
    Zolang mensen denken dat dieren niet kunnen voelen moeten dieren helaas voelen dat mensen niet kunnen denken!!
  • Tamsin Andersen

    3 jaar geleden
    Dierenmishandelaars moeten straffen krijgen, advertenties moeten gecontroleerd worden, want mensen die kittens, konijntjes,… bijna gratis weggeven, weten goed genoeg dat die diertjes dienen als slangenvoer. Wordt dit dan misschien de zoveelste taak voor het onderwijs : respect en empathie voor dieren bij brengen ?
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    Hij wilt weer met alles in het nieuws komen om zijn schandalen op de achtergrond te houden. We worden al jaren mishandeld door deze clown. En daar doen ze niks aan.