Direct naar artikelinhoud
UpdateTour de France

Staking in Tour van de baan, renners willen wel aanpassing van ‘3-kilometerregel’

Staking in Tour van de baan, renners willen wel aanpassing van ‘3-kilometerregel’
Beeld ANP

De renners in de Tour de France gaan vandaag dan toch niet staken uit protest tegen de vele valpartijen. Ze willen wel dat de ‘3-kilometerregel’ wordt herbekeken. Dat meldt Sporza.

Video wordt geladen...

Oliver Naesen had vanmorgen nog gezegd dat het peloton vandaag zou staken, de vele valpartijen hebben tot grote onvrede geleid bij de renners. De bedoeling was om de eerste 50 kilometer op een rustig tempo af te werken, waarna iedereen (even) zal stoppen. Pas in de laatste 100 kilometer zou er worden gekoerst. Maar dat plan is nu toch van de baan. Er zal vandaag niet gestaakt worden, maar rennersvakbond CPA wil wel met de UCI praten over het herbekijken van de ‘3-kilometerregel’. 

Lees ook:

Zware valpartijen overschaduwen ritzege van Merlier: ‘We kunnen zo niet verder

De reden van de onvrede? De vele valpartijen in deze Ronde van Frankrijk. Zo smakten er gisteren weer heel wat renners tegen de grond. De rennersvakbond CPA had nochtans voor de start van de derde rit om maatregelen gevraagd. De Franse vertegenwoordiger Pascal Chanteur had bij de jury een aanvraag ingediend om de tijdsopname al op 5 kilometer van de streep te laten gebeuren (en niet op 3 kilometer zoals gebruikelijk) omwille van de gevaarlijke afdaling die er nog zat aan te komen. De ASO had daar oren naar, maar de wedstrijdjury wilde de reglementen volgen. Dat zorgde voor onbegrip in het peloton. “We willen met 180 man bij de eerste 20 zitten. Dat kan gewoon niet.” 

Bekijk ook: Roglic belandt tegen de vlakte:

Video wordt geladen...

Video wordt geladen...

Lees ook:
Beeld ANP