Vlaams Parlement
Volledig scherm
Vlaams Parlement © BELGA

3M-top verzekert Vlaams Parlement: “We nemen deze zaak heel ernstig. 3M investeert in onderzoek om gepaste maatregelen voor Zwijndrecht te bepalen”

Enkele verantwoordelijken van 3M hebben vandaag gesproken in de commissie Leefmilieu van het Vlaams Parlement over de PFAS-problematiek. PFAS (Poly- en perfluorakyltoffen) is de familie chemische stoffen waartoe ook PFOS behoort, de vervuilende stof die 3M tot 2002 op zijn site in Zwijndrecht produceerde. De top van de Amerikaanse chemiereus 3M verzekerde dat het bedrijf de zaak heel ernstig neemt.

7 reacties

  • Pat Debal

    3 jaar geleden
    De N-VA moet toch met de vinger gewezen worden want De Wever was ervan op de hoogte en Weyts ook Crevits ook en Schauvliege alleszins we gaan er nog Bourgeois erbij zetten ook was president Turteltaks Turtelboom ook
  • roger boons

    3 jaar geleden
    het kalf is weeral verzopen en nu gaan ze actie nemen ??
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    NVA, VBO en 3M zijn nu eenmaal twee handen op één buik. Een paar "extra legale" voordelen geven aan de vrienden van NVA en 3M kan rustig verder doen zoals voor 2017. Al een geluk dat de kerncentrales dicht gaan want als met ons kernafval ook zo nonchalant omgesprongen wordt, gaan we nog leuke tijden tegemoet.
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    "Bepalen" betekent nog niet "betalen"! ;-)
  • eli bosch

    3 jaar geleden
    tja hun vuiligheid werd dan ook niet geloosd op de werknemers natuurlijk