Mensen genieten van een terrasje in Singapore.
Volledig scherm
Mensen genieten van een terrasje in Singapore. © EPA

Singapore stapt af van zero-Covid-strategie: “We kunnen het virus niet uitroeien, maar wel doorgaan met ons leven”

Het was een van de landen die het meest succesvol was in het bestrijden van Covid-19. Maar nu heeft Singapore aangekondigd het geweer radicaal van schouder te veranderen. Het doel is niet langer om geen enkele besmetting meer te hebben, maar wel om te leven met het coronavirus in een nieuw normaal, zoals we ook leven met de griep. Zo wil Singapore dat aanpakken.

23 reacties

  • marleen dekeyser

    3 jaar geleden
    Kan ik dan echt mijn kinderen elk kleinkinderen binnenkort terug zien ? Mag ik echt beginnen hopen na bijna 2 jaar ? Laat dit aub geen valse hoop zijn !
  • Marnix Verschraegen

    3 jaar geleden
    Beter niet, weeral de economie die belangerijker is dan de gezondheid. Ze zullen verschieten wanneer de besmettigen omhoog schieten.
  • Charity Swinnen

    3 jaar geleden
    Wordt hoog tijd, zouden andere landen ook beter doen ipv steeds maar paniek te zaaien. Ik zie dagelijks mensen alleen in auto met mondmasker. Veel succes om die ooit terug "normaal" te krijgen. Het gewone leven moet zo snel mogelijk terug hervat worden, op alle gebied.
  • Kaatje Daem

    3 jaar geleden
    Ik denk dat ze daar groot gelijk hebben en veel randschade zullen voorkomen op deze manier. Ik hoop dat het beleid hier ook deze keuze zal maken. Er is geen gevaar meer voor overbezetting in ziekenhuizen. Het kan niet blijven duren.
  • lucien lemahieu

    3 jaar geleden
    die zijn iets slimmer dan de rest.