EPA
Volledig scherm
© EPA

Europees Asielagentschap ziet het levenslicht

Het Europees Ondersteuningsbureau voor asielzaken (EASO) wordt omgevormd tot een echt Europees Asielagentschap. De onderhandelaars van de Raad en het Europees Parlement hebben daarover een akkoord bereikt. Het agentschap moet ervoor zorgen dat de nationale asielprocedures sneller afgehandeld worden en beter op elkaar afgestemd zijn. Lidstaten zullen de hulp van het agentschap kunnen inroepen wanneer zich een piek van het aantal asieldossiers voordoet.

15 reacties

  • paul piens

    3 jaar geleden
    Waarschijnlijk heeft de EU een heel ander idee over "fundamentele" rechten dan de modale Europese bevolking. We worden dus weer bedot.
  • Marga Printemps

    3 jaar geleden
    Het Kalergiplan, de westerse bevolking moet weg.!
  • stefan crama

    3 jaar geleden
    Precies of dit iets gaat veranderen aan de ongekende instroom van mensen die door de overgrote meerderheid der Europeanen niet welkom zijn. We gaan ten onder aan onze waarden en normen gedicteerd door wereldvreemde politici.
  • gilberte Vergaelen

    3 jaar geleden
    Heb ik het goed gelezen? 500 tolken om die meute die gaat binnen komen te ontvangen. Er zullen er nog veel meer landen dan tot nu toe. Weg met Europa, zakkenvullers!
  • van den eeden maria

    3 jaar geleden
    Weer wat postjespakkers en een maat voor niks. Er is maar één ding dat men moet doen , duidelijk zeggen dat het uit is met asiel en migratie. Hoeveel nog en weer gaat men ons wijs maken dat het niks kost. Dat terwijl men de eigen bevolking hier met een kluitje in het riet stuurt wat pensioenen betreft. 1500€ in 2024 voor wie en tegen die tijd is via inflatie dat bedrag al niet meer genoeg om de gestegen prijzen te compenseren.