photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Ontmanteling kerncentrales kost minstens 40 miljard euro, Van der Straeten wil zekerheid dat de regering niet voor de kosten moet opdraaien

De regering-De Croo beloofde een kernuitstap tegen 2025. Die kernuitstap gaat gepaard met grote problemen van bevoorradingszekerheid, maar ook de ontmanteling van de zeven kerncentrales. De kostprijs voor die ontmanteling en het langetermijnbeheer van het kernafval wordt op 40 miljard euro geschat. Dat heeft minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) vandaag in de Kamer gezegd.

43 reacties

  • Ronny Ooijen

    3 jaar geleden
    Suez vond al vele jaren geleden een lacune in de wetgeving waardoor ze zal trachten de kosten van de ontmanteling te ontlopen. Nu proberen sommigen de schuld bij Groen te leggen. Waren zij dan vragende partij voor kernenergie? Nope. Blijkbaar keken de voorstanders van kerncentrales niet verder dan hun neus lang is. Ja, kerncentrales worden ontmanteld. Ja, dat kost enorm veel geld. Ja, u zal ook moeten bijdragen. En kom dan nog eens vertellen hoe geweldig goedkoop kernenergie is.
  • Marc De Prince

    3 jaar geleden
    Niet alleen Van der Straeten, maar vooral Decroo als hoofd van de regering zal verantwoordelijk zijn vooe de fel stijgende energieprijzen en de grotere uitstoot van CO2. Het omgekeerde van wat ze ons voortdurend Proberen wijs te maken.
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Van der Straeten ,de mol van enige? Ze bedelft Engie onder subsidies en wordt als groen onder de kiesdrempel zit zeker CO van Engie? We gaan resoluut richting afgrond,de digitale meter is verplicht omdat ze bij te een te kort aan energie selectief de burger kunnen afsluiten .
  • Geert Roeyaert

    3 jaar geleden
    Wie er hier weeral zal voor opdraaien is al geweten,wij de burgers zoals gewoonlijk!
  • Chris Van den Eynde

    3 jaar geleden
    Engie zal die kerncentrales wel verlappen aan een investeringsinstantie (type OVAM), en dan komt de rekening uiteindelijk toch bij ons. Al wat dat mens zegt is pure onzin.