Sam Schnabel op de plek waar volgende week Den Bocht al open gaat. ©  Patrick De Roo

Uitbaters nachtclubs openen zomerbar aan Scheldebocht

Antwerpen -

Aan de belvedère in het Droogdokkenpark opent volgende week een nieuwe zomerbar. Gelegen in de Scheldebocht draagt die de toepasselijke naam Den Bocht. De zomerbar is een initiatief van nachtclubs Ampere en Club Vaag en zal al zeker tot half september geopend zijn.

Elien Van Wynsberghe

De kogel is nog maar net door de kerk en ze zijn nog volop aan het opbouwen. “De ruwe structuur van de zomerbar staat er ondertussen. Er is nog veel werk aan de winkel maar bedoeling is dat bezoekers in de loop van volgende week al terecht kunnen in Den Bocht”, vertelt een van de initiatiefnemers Sam Schnabel.

Den Bocht is een samenwerking tussen Joachim Marynen en Domi Van Kasteren van Ampere, Sam Schnabel en Tom Diels van Club Vaag en horeca-ondernemer Wim Van der Borght. Een heel collectief uit het Antwerpse nachtleven met andere woorden.

“We mogen de volledige betonnen vlakte benutten. Die gaan we heel mooi inkleden. We zullen ook twee toiletten plaatsen die door iedereen van het park gebruikt mogen worden”, zegt Schnabel. “Den Bocht wordt een zomerbar pur sang. We gaan dus niet inzetten op evenementen en zullen geen dj’s boeken. We willen een leuke aanvulling zijn om in het park te komen genieten. Deze plek heeft het afgelopen coronajaar niet zo’n goede reputatie gekregen. Dat gaan we niet versterken.”

Wie in Den Bocht komt zitten, kan kiezen uit een aanbod aan bieren, wijnen, cocktails, frisdranken. “Het gewone zomerbaraanbod”, zegt Schnabel. “Voor het eten werken we samen met een cateraar die onlangs op het Eilandje begonnen is. We serveren hapjes, pizza’s, hamburgers,… Mensen die in het park zitten kunnen in onze zomerbar ook drinken en eten komen uithalen. We zullen ons personeel ’s avonds door het park sturen om ervoor te zorgen dat het afval mooi wordt opgeruimd. We hopen op die manier ook de rest van het park te sensibiliseren om alles netjes achter te laten (De afgelopen maanden lag het park er zeker bij mooi weer geregeld bij als een vuilnisbelt, red.).”

Voor Schnabel is het een verademing om eindelijk opnieuw iets op poten te kunnen zetten. Want de nachtclubs zijn na een jaar en vier maanden nog steeds gesloten. “En er wordt nog altijd niet over ons gesproken. Men heeft beloofd om dat op het volgende overlegcomité in juli wel te doen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ze zich aan die belofte zullen houden.” Sinds corona pikte Schnabel het beroep op waarin hij destijds begon: boekhouden. “Ik had me voorgenomen dat nooit meer te doen. Maar op die manier kon ik toch bezig blijven. Nu ben ik blij dat ik stilaan de draad weer kan oppikken en opnieuw datgene kan doen waarvoor ik het boekhouden destijds heb opgegeven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER