Klaverblad Lummen van Hasselt naar Genk ondergelopen. © Wegen en verkeer / Koen Luts 

Aansluiting Hasselt naar Genk klaverblad Lummen nacht lang afgesloten door wateroverlast

Door wateroverlast is de aansluiting van de E313 vanuit Hasselt met de E314 richting Genk heel de nacht afgesloten. Dat meldde het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer dat die richting uitgaat, moest de snelweg verlaten en een omleiding volgen. Rond 8 uur woensdagochtend is de baan weer vrijgemaakt.

Bron: BELGA, koen luts

 ©  Koen Luts

Na de zware stortbui in de nacht van dinsdag op woensdag stroomde heel wat water van de voormalige site van Intermotel in de richting van het Klaverblad. De grachten en rioleringsbuizen konden de toevloed water niet aan en de afslag van de E313 Hasselt naar de E314 Genk kwam helemaal blank te staan. Een bestuurster uit Heusden-Zolder die het probleem te laat opmerkte reed in het diepe water en haar voertuig kwam tot stilstand op de plaats waar er liefst een meter water stond. De auto moest getakeld worden en is enkel nog goed voor de schroothoop. Drie voertuigen van het FAST-team rukten uit en de afslag werd om 23 uur afgesloten, liefst 9 uur lang.

 ©  Koen Luts

Het verkeer werd omgeleid, maar toch negeerden een aantal automobilisten de omleiding. Een bestuurster stopte op de verkeerswisselaar om de weg te vragen aan de hulpverleners.  

LEES OOK. Weer wateroverlast in Limburg: Sint-Truiden kondigt rampenplan af

Volg de laatste informatie van het Verkeerscentrum hier.

Daarnaast meldde het Verkeerscentrum rond 5 uur een ongeval met een vrachtwagen op de E19 richting Antwerpen, ter hoogte van Rumst. Het verkeer moest er een tijd over de pechstrook rijden, maar ondertussen is alleen de linkerrijstrook nog versperd. Er is wel nog hinder voor het verkeer. Automobilisten die vanuit Brussel of Mechelen naar Antwerpen willen, rijden het best via de A12.

(KLu)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer