NOS
Volledig scherm
© NOS

Cavendish kan tranen niet bedwingen na boodschap Jakobsen: “Hij is zo'n vechter, dat inspireert me”

Tour de FranceMark Cavendish won gisteren voor het eerst sinds 2016 nog eens een etappe in de Tour, z'n 31ste ritzege in totaal. Dat is ook ploegmaat Fabio Jakobsen niet ontgaan. De Nederlander sprak voor de Nederlandse NOS een boodschap in voor Cavendish, waarop die z'n tranen niet kon bedwingen. “Na alles wat hij heeft meegemaakt, is winnen voor hem het minste dat we kunnen doen”, aldus een duidelijk geëmotioneerde ‘Cav’.

9 reacties

  • Peter Rouchet

    3 jaar geleden
    Grote kampioen en als mens een nog grotere! Grote bewondering en respect king Cav!!
  • Tony Houben

    3 jaar geleden
    Proficiat jij hebt dit zeker verdient. Ook proficiat voor de hele ploeg. Grote kampioen
  • Linda Wellekens

    3 jaar geleden
    Lefèvre mag fier zijn op alles wat hij doet met en voor de mensen van zijn ploeg !
  • Freddy Kuylen

    3 jaar geleden
    Super 😃 super!!!!!
  • ronny wenselaers

    3 jaar geleden
    Groot kampioen groot mens groot respect
  1. Jumbo-Visma-manager Plugge over afgesprongen fusie: “Er komt een prachtige nieuwe sponsor”

    Jum­bo-Vis­ma-manager Plugge over afgespron­gen fusie: “Er komt een prachtige nieuwe sponsor”

    Dat het stof van de graveletappe Troyes-Troyes maar snel gaat liggen, hoopt Richard Plugge. Dan zit een derde opeenvolgende Tourzege van zijn Deense kopman Jonas Vingegaard er zeker weer in. Het zijn bewogen weken geweest voor de Nederlandse ploegleider die een overname van Soudal Quick.Step op de klippen zag lopen. De wonden zijn min of meer gelikt, vanaf nu gaat het weer gewoon over koers. “We hebben besloten dat het niet haalbaar was.”
  2. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.