Een stiptheidsactie van de douane zorgt voor lange wachttijden in de haven ©  rr

Truckers boos op douane-acties: “Dit is chauffeurs pesten”

Antwerpen, Beveren -

Stiptheidsacties van de douane voor betere werkomstandigheden zorgen voor aanzienlijke hinder en vertragingen in de Antwerpse haven. Er is sprake van wachttijden tot een uur. De truckers reageren misnoegd.

De douane voert sinds woensdagochtend stiptheidsacties uit in de Antwerpse haven. Dat doen ze om te tonen hoe belangrijk ze zijn in de strijd tegen belastingfraude. Ze willen onder meer extra aanwervingen, een betere verloning en betere werkuren. De acties zijn gericht aan de federale ministers van Financiën en Pensioenen. “Wij hebben veel te lang beloftes gehoord en geen concrete toezeggingen gekregen”, lieten de vakbonden NUOD, ACOD, ACV en VSOA weten.

“We gaan op meerdere plaatsen staan, op zowel de linker- als rechteroever”, zegt Bart Torrekens (NUOD Financiën). “We controleren onder meer op de voertuigdocumenten, rode diesel, de beladingsgraad, maar zijn zeker ook niet blind voor eventuele strafrechtelijke feiten zoals drugs. De acties gaan door tot kort na de middag, en dan geven we het verkeer vrij. Sommige chauffeurs spreken toch wel over tot een uur vertraging.”

Bij truckers valt de actie niet in goede aarde, zo valt te zien op sociale media. “Al twee keer dieselcontrole gehad, dit is een nieuwe hobby van de mannen”, zegt de ene. “Het is dit of koffie drinken, maar chauffeurs pesten is gewoon leuker”, stelt een andere. “Beetje file maken waar er normaal geen is” en “bende idiooten (sic)” klinkt het ook.

cm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Haven Antwerpen-Brugge