©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Groot overschot aan Pfizer: in Turnhout kunnen jongeren zich meteen laten vaccineren, zonder afspraak

Turnhout -

Jongeren die nog geen vaccin kregen en ouder zijn dan zestien kunnen vandaag (woensdag) en donderdag zonder afspraak een vaccin gaan halen in het Turnhoutse vaccinatiecentrum. Er is een groot overschot aan Pfizer-vaccins.

Omdat er deze week vooral tweede prikken worden gezet, heeft het vaccinatiecentrum in Turnhout weinig mensen uitgenodigd voor een eerste vaccin. Daardoor dreigt een groot overschot aan vaccins te ontstaan. Wie nog geen spuitje kreeg en sneller wil gevaccineerd worden, mag zich vandaag tot 16u of morgen vanaf 10.30u zonder afspraak aanbieden.

“Dinsdag hebben we al 750 Janssen-vaccins vervroegd aan jongeren toegediend”, zegt coördinator Sander Meeuwssen. “Deze week hebben we nog drieduizend Pfizer-vaccins ter beschikking. Wie op de Qvax-lijst stond, hebben we vannacht al een uitnodiging bezorgd. Die lijst is dus leeg. Daarom vaccineren we ook jongeren die nog geen afspraak hebben.”

Ook wie wel een afspraak heeft voor een latere datum, mag zich melden voor de eerste prik. “Zeker voor wie plannen had om op kamp te vertrekken, kan dat een oplossing zijn. We zouden het jammer vinden dat we niet alle beschikbare vaccins meteen kunnen toedienen.” (gvn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen