Illustratiebeeld New York City
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld New York City © ThinkStock

Mogen we al op vakantie, naar Turkije of Marokko? Hoe zit het met de VS? Al uw vragen over reizen buiten de EU beantwoord

Nog enkele dagen en dan start de zomervakantie. Eén waar -na maanden van beperkingen en regels- nog nooit zó hard naar is uitgekeken. Toch zullen reizigers ook deze zomer nog rekening moeten houden met een hele resem afspraken. Wij zochten voor u een weg door het kluwen aan regels. Mogen we buiten Europa met vakantie? Wanner kan ik naar de Dominicaanse Republiek? Hoe zit het met de VS? Dit zijn de antwoorden op uw vragen over reizen buiten Europa.

24 reacties

  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    Die vliegtuigreizen en vooral die vliegtuigreizen naar verre bestemmingen zijn aan hun laatste maanden bezig. Het gaat niet op dat zomaar iedereen het vliegtuig neemt naar de meest exotische bestemming. Vliegtuigreizen moeten terug zoals in the sixties, stijlvol maar ook véél duurder. Het is té goedkoop en heeft ook te veel impact op het milieu.
  • Annick Standaert

    3 jaar geleden
    In Turkije zijn de regels veel strenger dan in België. Vanals je buiten komt mondmaskerplicht. Veel meer controles, heel hoge boetes bij niet naleven ervan. In restaurant met max 2 aan tafel, buiten op terras met max 3 aan tafel. Op vliegtuig veel strenger op mondmaskerplicht dan bij ons op bus, tram en trein. In Turkije zijn de mensen veel meer gedisciplineerd dan hier!
  • Michaël Van Droogenbroeck

    3 jaar geleden
    Heb je commentaar op mensen die op verlof willen gaan, ok. Al degene die graag thuis willen blijven “veilig” awel, blijf thuis en zwijg! Get a life!
  • Johan Goris

    3 jaar geleden
    Je moet alles wat relativeren. Besmettingen hebben ook voordelen. Als de varianten hier binnen zijn moeten we geen moeite meer doen om ze buiten te houden. En we zullen zo ook op natuurlijke wijze de immuniteit opbouwen.
  • jos segers

    3 jaar geleden
    Ga allemaal maar op vakantie ver weg tussen al die drukte en met mondmaskers op. Ik blijf gezellig en veilig thuis genieten van de rust.Home sweet home!