Direct naar artikelinhoud
NieuwsTour de France

Vrouw met bordje die grote valpartij veroorzaakte tijdens Tour de France is opgepakt

Vrouw met bordje die grote valpartij veroorzaakte tijdens Tour de France is opgepakt
Beeld rv

De vrouw die met een bord zaterdag een grote valpartij veroorzaakte tijdens de eerste etappe van de Tour, is opgepakt. Ze is woensdag vastgezet in functie van het onderzoek in Landerneau, weet het Franse RTL.

Video wordt geladen...

Tourorganisator ASO diende meteen na de valpartij klacht in tegen de onbekende buitenlandse vrouw die de zware crash veroorzaakte, maar zij maakte zich meteen na de feiten uit de voeten en was enkele dagen onvindbaar. Ze zou nu zijn opgepakt in functie van het onderzoek in Landerneau, weet het Franse RTL. Naar verluidt riskeert ze een boete van 1.500 euro.

De beelden gingen de wereld rond. Een vrouwelijke fan die met een pancarte met daarop ‘Allez Opi-Omi’ veel te dicht langs de kant van de weg stond. Zonder oog voor het aanstormende peloton. Het was onmogelijk voor de Duitser Tony Martin om het bordje te ontwijken, waardoor hij stevig tegen het Bretoense asfalt sloeg. 

Menig ploegmaat van Jumbo-Visma kreeg hij over zich, waaronder eerst Roglic en daarna ook Van Aert. Een domino-effect met heel wat schade en verwarring. Tientallen tegen de grond, een van de zwaarste valpartijen van de laatste jaren in de Tour.