Een Zuid-Afrikaanse man wordt ingeënt met Pfizer in Johannesburg.
Volledig scherm
Een Zuid-Afrikaanse man wordt ingeënt met Pfizer in Johannesburg. © AP

Deltavariant slaat hard toe in Afrika en er zijn amper vaccins: “De situatie is zorgwekkend”

Terwijl mensen op andere continenten op zijn minst voorzichtig opgelucht ademhalen in het licht van de voortschrijdende vaccinaties, ervaart Sub-Sahara-Afrika waarschijnlijk de ergste coronagolf tot nu toe. Alleen al in de derde week van juni steeg het aantal besmettingen en sterfgevallen met bijna 40 procent. De Deltavariant slaat hard toe, terwijl de vaccinaties slechts traag op gang komen door een lage beschikbaarheid.

13 reacties

  • Annie Vancauteren

    3 jaar geleden
    Hoe komt dat we maar één kant van het verhaal horen over covid. Al de manifestaties in de duitsland, Engeland, Nederland. Waarom horen we daar niets van. Ook de neven effecten van de vaccins zijn onbesproken.
  • Soraja Salluyts

    3 jaar geleden
    Dus as je mee verkoudheid na dokter gaat denken ze al meteen delta virus en dan gewoon verkouden zijn ook geen lachertje as ze dan eerste zegge delta dan na test da het niet is ik zou dan allesinds niet lachen mee zulke uitspraken hoor.
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Alle reizen verbieden. Afrika is al sinds januari een bron van probleem en ze hebben daar ook geld genoeg. Dat het geld in de zakken van krijgsheren en dictators zit dat doet er niet toe.
  • annelies vander cruyssen

    3 jaar geleden
    aan degenen die almaar zeggen dat we met teveel zijn... wees blij dat uw moeder zo niet dacht, of ge waart er niet. zoals meneer meuris zegt, helemaal juist! hebzucht van de mens is het probleem, hebzucht in alles, in eten, in materieel comfort, in geld, ...
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Als je alle aardbewoners - 7,5 miljard - netjes naast elkaar stelt dan bestrijk je 7500 km². Of 1/4 van de oppervlakte van dit land. Het aantal gekweekte veedieren voor de vleesproductie is trouwens al dubbel zo groot. Ons land telt bijvoorbeeld ook al 211 varkens per km². En voor het kweken van dat vlees zijn enorme hoeveelheden plantaardig voedsel nodig. Zonder die veeteelt konden we zelfs drie keer het aantal aardbewoners voedden. Het probleem ligt dus in onze levenswijze.
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Netanyahu: “We vallen Rafah binnen, met of zonder akkoord over wapenstilstand”

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Netanyahu: “We vallen Rafah binnen, met of zonder akkoord over wapenstil­stand”

    De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dinsdag dat het Israëlische leger Rafah zal binnenvallen, ongeacht of er een wapenstilstand wordt bereikt met de Palestijnse terreurbeweging Hamas. Egypte heeft ondertussen “goede hoop” voor het voorstel voor een bestand in Gaza dat vertegenwoordigers van Hamas hebben meegenomen uit Caïro. En eerder op de dag is een Israëlische politieagent neergestoken in de Oude Stad van Jeruzalem. De dader, een 34-jarige Turk, werd doodgeschoten door een andere agent. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 30 april terug.
  2. KIJK. Heldhaftige politieagenten kunnen 8-jarig meisje redden uit brandend appartement

    KIJK. Heldhafti­ge politie­agen­ten kunnen 8-jarig meisje redden uit brandend apparte­ment

    Het Henderson Police Department in Nevada heeft een 8-jarig meisje kunnen redden uit haar woonplaats waar een brand woedde. Bij aankomst ziet de politie hoe de ramen van het appartement al verbrijzeld waren en er rook en vlammen uit het appartement kwamen. Volgens informatie van de agenten zitten binnen een kind en haar moeder vast en dus besluiten ze het appartement binnen te gaan. Eenmaal binnen wordt een 8-jarig kind al snel aangetroffen. Het meisje is duidelijk overstuur en roept de hele tijd om haar moeder. Uiteindelijk worden nog twee honden gered uit het appartement. Voor de rest blijkt er niemand aanwezig.