Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

'Bouw van 600 steenkoolcentrales in Azië brengt klimaatdoelstellingen in gevaar’

China, India, Indonesië, Japan en Vietnam hebben plannen om in de komende jaren samen meer dan 600 nieuwe steenkoolcentrales te bouwen. Daarmee brengen ze het behalen van de klimaatdoelstellingen in gevaar. Dat schrijft de denktank Carbon Tracker woensdag in een rapport.

9 reacties

  • Bram De Clerck

    3 jaar geleden
    En wij ons hier maar dubbel plooien haha typisch. Dat de groenen daar eens gaan betogen.
  • Jose decuypere

    3 jaar geleden
    En wij zouden dan de gasverwarming moeten stoppen en overschakelen op waterpompen. Hoe realistisch zijn die groenen?
  • Danny Govaerts

    3 jaar geleden
    Wij hier in België worden door onze regering kapot belast om toch maar de vooropgestelde normen te behalen. Terwijl landen die groter zijn dan België gewoon de klok terug draaien en kolen gaan stoken als of het een lieve lust is.. hup hier wordt de consument zelfs verplicht om het tegen 2030 zonder Gas te stellen. Een wereld op zijn kop . Hopelijk kunnen ze die landen nog in de lijn doen lopen. Of wij doen alle inspanningen voor niets. Zo als gewoonlijk.!
  • Miguel Leboucq

    3 jaar geleden
    En hier, in dit land zo groot als een postzegel, gaan we de wereld redden met allerlei "groene maatregelen" en milieuheffingen...De grote spelers lachen zich een breuk
  • Dirk Verschueren

    3 jaar geleden
    België gaat ook gascentrales bouwen en die zijn ook dik verontreinigend, wel de helft minder dan kolencentrale, dus in equivalentie gaan we ook 1 à 2 kolencentrales bouwen en wij hebben 350 keer minder inwoners dan die landen. Dus we zijn minstens even slecht bezig, met dank aan de Groenen, die hun dogma's boven het klimaat stellen.