Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). © BELGA

Oppositie stuurt pandemiewet opnieuw naar de Raad van State

De plenaire vergadering van de Kamer heeft zich woensdagmiddag opnieuw niet kunnen uitspreken over de pandemiewet. De oppositie vroeg zoals vooraf aangekondigd nog eens het advies van de Raad van State op een aantal amendementen. De meerderheid vreest dat dat scenario zich nog wel een paar keer zou kunnen herhalen. “Het kan niet de bedoeling zijn dat een minderheid een democratische meerderheid het stemmen van een wettekst belet”, waarschuwde Open Vld-Kamerlid Patrick Dewael. Minister Verlinden roept intussen op om “het parlementair proces niet langer te blokkeren.”

14 reacties

  • Ken Grootjans

    3 jaar geleden
    Een avondklok is en blijft een anti democratische maatregel die indruist tegen de universele mensenrechten. Wie zich geroepen voelt de vrijheid van anderen af te nemen moet zichzelf in vraag stellen. Met instellen van deze uitzonderlijke noodregel geven "echte" democraten toe dat ze incompetent zijn. Conclusie: NIET democratisch ofwel incompetent. In het geval van Verlinden, volgens mij beide. Door toedoen van cdv despoten is de slinger al véél te ver doorgeslagen.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Er is een nieuw cordon in de maak.
  • Raphaël Defour

    3 jaar geleden
    Ik heb het ook niet begrepen om nu omwille van de Corona crisis zonder inspraak van de kiezer onze wetgeving bij te spijkeren. Laat dit een debat zijn waar ook de kiezer inspraak heeft. Voor zover mij bekend is de Federale Vivaldi constructie geen afspiegeling van de Vlaamse meerderheid doch eerder een exclusie verbond.
  • Georges Baert

    3 jaar geleden
    Een minderheid meneer Dewael? Welke partij is hier in de minderheid? Ge moogt nog van geluk spreken dat ge nog bestaat!
  • Benoni Vanstaen

    3 jaar geleden
    N-va en goede bedoelingen, laat ons niet lachen. Dwarsliggen daar zijn ze de beste in.