Direct naar artikelinhoud
BuitenlandVerenigd Koninkrijk

Opgestapte Britse minister werd ‘erin geluisd’

Voormalig minister van Volksgezondheid Matt Hancock.Beeld REUTERS

Het vertrek van minister van Volksgezondheid Matt Hancock blijft de gemoederen in het Verenigd Koninkrijk bezighouden. Ingewijden zeggen tegen de krant Evening Standard dat een bewakingscamera in het kantoor van de minister vermoedelijk is bijgesteld om hem ‘erin te luizen’.

De getrouwde Hancock moest opstappen omdat op gelekte camerabeelden te zien was dat hij een medewerkster zoende. Hij hield zich zo niet aan de coronarichtlijnen, die voorschreven afstand te houden.

Naast de affaire zorgde de aanwezigheid van een camera in het ministeriële kantoor voor veel discussie. Minister van Justitie Robert Buckland zei deze week tegen Sky News dat veel collega’s zich nu ongetwijfeld de vraag stellen of ook in hun kantoren dergelijke apparaten aanwezig zijn.

De Evening Standard schrijft dat de camera in het kantoor van Hancock was bedoeld om een glazen deur en balkon in de gaten te houden. Dat zou een zwakke plek zijn geweest in de beveiliging. De zoenende Hancock stond echter bij een andere deur.

Uit intern onderzoek moet blijken of de camera per ongeluk is gedraaid of dat sprake was van opzet. Bronnen vermoeden het laatste. “We denken allemaal dat Matt Hancock er hier is ingeluisd.”