Belgische F-16 botst tegen gebouw op Nederlandse vliegbasis, foto toont hoe schietstoel aan parachute bungelt

Leeuwarden - UPDATEEen Belgische F-16 is op de vliegbasis in het Nederlandse Leeuwarden (Friesland) rijdend tegen een containergebouw gebotst. De piloot heeft zijn schietstoel gebruikt om zichzelf in veiligheid te brengen en raakte gewond. Hij heeft een been gebroken en is ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de Nederlandse luchtmacht ging er iets mis bij het opstarten van het toestel.  Een Belgische technieker ligt eveneens in het ziekenhuis.

15 reacties

  • Maurice Louman

    3 jaar geleden
    Helaas voor de piloot want die zit nu gelijk op de helft van z'n carrière. Als een piloot voor een 2e keer de schietstoel moet gebruiken in zijn carrière dan is het over en uit. De rugwervels worden namelijk zo hard in elkaar gedrukt door het afgaan van de schietstoel dat bij de 2e keer er permanent rugletsel ontstaat en de piloot nooit geen straaljager meer mag bedienen. Laten we hopen voor de piloot dat dit zijn 1e en laatste keer is.
  • Stefaan Vanwijnsberghe

    3 jaar geleden
    Marine en Luchtmacht zijn de beste onderdelen van ons leger. Wat is het probleem dan voor sommigen?
  • patrick feyen

    3 jaar geleden
    Een vliegtuig doet niets uit zichzelf?
  • Erwin Puystiens

    3 jaar geleden
    Respect voor de piloot Wens de piloot en de technieker een vlug beterschap toe .
  • Ivan Willems

    3 jaar geleden
    Inderdaad, onze piloten horen tot één der beste van de wereld. Een ongelukje als deze is niet noemenswaardig. De F-16 blijft altijd mechanische componenten hebben die nu eenmaal kunnen falen.