© Thijs Pattyn

© Thijs Pattyn

thumbnail: null
thumbnail: null

Voertuig aangereden door trein: bestuurster (53) overleden

Er gebeurde dinsdag rond 19.55 uur een dodelijk ongeval aan de Hoge Akkerweg in Vlamertinge bij Ieper. Een trein, die van Ieper naar Poperinge reed, knalde tegen een stilstaande auto op de spoorwegovergang. Daarbij stierf de 53-jarige bestuurster uit Ieper.

De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk, een wanhoopsdaad is dus niet uitgesloten. De spoorwegpolitie voert een onderzoek. De trein kwam wat verderop tot stilstand.

“Er vielen geen gewonden op de trein”, zegt Charlotte Verbeke, woordvoerder van Infrabel. “Een 30-tal reizigers werden geëvacueerd en met bussen naar hun bestemming gebracht. Iemand van onze technische ploegen stelde vast dat de spoorwegovergang perfect functioneerde. Ik vermoed dat er geen schade is aan de infrastructuur van het spoor. In dat geval duurt het een drietal uur vooraleer het spoor vrijgemaakt is. Ik verwacht morgenvroeg dus geen hinder meer voor het treinverkeer. We communiceerden pas onze cijfers rond overwegen, waar er in 2016 45 ongevallen gebeurden en 4 doden vielen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer