Rustige eerste soldendag met kortingen tot 50 procent

 ©  VUM

Bron: BELGA

De eerste dag van de zomerkoopjes is volgens Comeos, de federatie die de winkelketens vertegenwoordigt, rustig verlopen. Er worden al kortingen gegeven van 30 tot 50 procent.

“De grote toeloop bleef uit maar dat is niet abnormaal voor een weekdag”, zegt Comeos. De federatie kreeg geen meldingen van problemen door mensen die de coronamaatregelen niet respecteerden. “Voor het komend weekend wordt meer volk verwacht. De handelaars hebben er in elk geval een goed oog op”, luidt het.

Comeos benadrukt voorts dat juni al een goede maand was voor de winkelketens. Het wijst daarvoor op het goede weer en “een inhaalbeweging na de slechte maanden april en mei”.

“Dringende afschaffing van de beperkingen nodig”

Ook zelfstandigenorganisatie NSZ is positief na de eerste dag van de solden. Die zijn “hoopgevend uit de startblokken geschoten”, klinkt het. “In vergelijking met de eerste dag van de solden vorig jaar was het veel drukker in de winkels.” Toen golden er strengere coronamaatregelen.

“Natuurlijk is een donderdag als startdag niet ideaal, maar toch zagen we al veel volk in de winkelstraten dankzij het vrij goede weer. Ook online kreeg de verkoop een boost door de solden. We wachten nog even het eerste weekend af om de eerste echte conclusies te trekken, maar de eerste signalen zijn alvast positief”, aldus het NSZ.

De zelfstandigenorganisatie pleit nu wel al “dringend” voor de afschaffing van de beperking van het aantal klanten tot een per tien vierkante meter.

LEES OOK. Soldentips: deze stuks koop je nu met korting én kun je nog lang dragen (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen