©  BELGA

DISCUSSIE. Rode Duivels krijgen bezoek van familie: begrijp jij de commotie?

Roberto Martinez heeft toegelaten dat de Rode Duivels onder strikte coronamaatregelen hun familie konden zien. De Europese voetbalbond UEFA had hen nochtans uitdrukkelijk verzocht dat niet te doen. Begrijp jij de commotie die ontstond of wordt het allemaal opgeblazen?

LEES OOK. Wat doet zo’n familiebezoek met de Rode Duivels?

Vier weken nadat de Rode Duivels een toernooibubbel hebben gevormd, slaat de heimwee toe. Enkele spelers vroegen en kregen de toelating om hun familie te zien. De ontmoeting gebeurde volgens de strikte coronaregels, maar wel in het geheim omdat de UEFA de nationale selecties vraagt de bubbels te respecteren. Elk contact met iemand van buiten de bubbel is volgens de UEFA “op volledig eigen verantwoordelijkheid van de delegatie”. Bondscoach Martinez stak zijn nek uit voor zijn spelers.

De ontmoeting vond plaats in volstrekte discretie om geen ophef te veroorzaken. Spelers verlieten elk apart het oefencentrum om even wat familie te zien. Dit ‘zien’ is letterlijk te nemen, want het gebeurde onder de strikte coronamaatregelen. Iedereen met mondmasker en op twee meter afstand. De spelers zijn er zich ook van bewust dat rechtstreeks contact gevaar inhoudt, vandaar dat contact zo veel mogelijk werd vermeden.

“Als je wil presteren, moet je je goed voelen. En je familie zien, dat geeft goeie gevoelens”, zegt sportpsycholoog Jef Brouwers. Toch ontstond er commotie rond het familiebezoek van de Duivels. Wat vind jij? Terecht dat de spelers hun familie even konden zien of moesten ze zich aan de vraag van de UEFA houden?

Discussieer mee via onderstaand formulier. Een greep uit de reacties verschijnt vrijdag in de krant.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal