Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Katten krijgen huisarrest in Australische gemeente City of Knox

Bent u een trotse katteneigenaar? Mag uw viervoeter af en toe de buurt verkennen? Wel in City of Knox een Australische deelgemeente van Melbourne mag dat vanaf 1 oktober niet meer. De katten krijgen daar een soort huisarrest opgelegd. Baasjes die hun katten toch buiten op avontuur sturen kunnen een boete van 91 dollar (ongeveer 58 euro) verwachten, bij regelmatige overtredingen kan de boete oplopen tot 545 dollar (net geen 345 euro). 

17 reacties

  • Jan Van Gent

    3 jaar geleden
    Het is makkelijk om de schuld zomaar op katten te steken. Vroeger liepen er meer rond, maar waren er tegelijk meer vogels enzo. Hoofdoorzaak is en blijft nog steeds de mens, waarom moeten andere soorten inboeten? Ook kunnen katten ook heel nuttig zijn bij ongediertebeschrijving. Helaas zijn er veel dierenhaters omdat katten teveel lawaai enzo zouden maken, verdraagzaamheid. Bij mij zijn alle katten in de tuin welkom. En nee katten zijn normaal geen binnendieren. Vertonen vaak probleemgedrag.
  • Marie Vandam

    3 jaar geleden
    Geen slecht idee het zijn huisdieren en die term zou moeten gehandhaafd worden ,een kat is gemakkelijk men smijt ze buiten en s avonds kelen de baasje heel de buurt bij elkaar om erop te roepen en als ze dan verdwijnen is,t bleiten Een kat kan gemakkelijk binnen leven maar die verantwoordelijkheid nemen veel baasjes niet op
  • Wim De Roeck

    3 jaar geleden
    Hebben hier in Australie al miljoenen feral cats die een ramp zijn voor de inheemse dieren. Dus zeer goed idee.
  • Johan Schroeyen

    3 jaar geleden
    Gelukkig zijn er hier loslopende katten die ongedierte zoals marters min of meer weghouden. Waarom moeten die ongebreideld schade veroorzaken?
  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    Hier zijn de katten bijna uitgeroeid, omdat ze zich bij wet niet meer mogen voortplanten. In Australië zijn ze dan veel beter af dan in België.