Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Carrasco en Suarez pakken allebei rood in razend spannend bekerduel

Barcelona heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. Barça had in de terugmatch van de halve finales genoeg aan een 1-1 gelijkspel tegen Atletico Madrid, nadat het vorige week de heenmatch in de hoofdstad won met 1-2. In de slotfase werd het razend spannend. Eerst kreeg Yannick Carrasco rood - zijn tweede geel - na een ongelukkige tackle, daarna moest ook Luis Suarez naar de kant na een tweede gele kaart. Barcelona eindigde zelfs met negen, maar hield wel stand ondanks een slotoffensief van Atlético.

jvh

Atlético begon enthousiast aan de match, maar de Barcelona-defensie stond pal. Suarez nam net voor de rust even alle spanning weg met de 1-0 voor Barcelona, maar in de tweede helft liep Sergi Roberto tegen zijn tweede geel aan. Barcelona moest nog een half uur met tien verder, Atlético kreeg opnieuw hoop.

Maar ook Rode Duivel Yannick Carrasco, in de basis gestart bij Atletico, werd even later uitgesloten met dubbel geel. Hij haalde Ardan Turan stevig onderuit nadat hij leek uit te glijden. De ref toonde geen medelijden en trok zonder verpinken een tweede geel. Alweer pech voor Carrasco en koren op de molen voor de Spaanse pers, die de laatste weken Carrasco niet al te positief in het nieuws brachten.

Zo moesten beide ploegen nog 20 minuten met tien tegen tien verder spelen, maar het was Atlético die daar het best uit kwam. Tien minuten kreeg het een penalty na een lichte overtreding van Piqué. De bal ging terecht op de stip, maar Gameiro trapte het leer hoog over. De Fransmans maakte drie minuten later zijn foutje wel goed met de 1-1, maar verder kwam Atlético niet meer.

Zelfs niet tegen tien man, want ook Luis Suarez moest naar de kant met een rode kaart. De Uruguayaan voelde zich onrecht aangedaan, maar de scheidsrechter had een elleboogje gezien en trok zijn tweede geel. Daardoor mist Luis Suarez ook de finale. Atlético probeerde verlengingen uit de brand te slepen, maar scoorde geen tweede doelpunt meer en ligt uit de beker.

Barcelona staat dus in de finale van de Copa del Rey, Celta de Vigo en Alaves strijden om de andere plaats in de finale. De heenmatch tussen beide teams eindigde vorige week op 0-0. De return staat woensdag op het programma.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer