Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België telde 4.000 minder kankerdiagnoses in 2020 (maar dat is geen goed nieuws)

In het coronajaar 2020 werden 6 procent minder nieuwe kankerdiagnoses gesteld in vergelijking met 2019. Dat komt neer op naar schatting 4.000 ontbrekende diagnoses in België. De Stichting tegen Kanker stipt aan dat de inhaalbeweging is ingezet, vooral voor bepaalde tumoren en leeftijdsgroepen.

6 reacties

  • Marlene De Smedt

    3 jaar geleden
    Het zoveelste artikel sinds vorig jaar. Vraag is of mensen met kanker niet eerder voorrang moeten krijgen voor behandeling? Er is hiermee ook een dodentol gemoeid.
  • Geert Van den Berghe

    3 jaar geleden
    Ik zou eens willen weten hoeveel mensen er overleden zijn omdat ze niet de nodige medische zorg gekregen hebben omdat enkel corona patienten belangrijk waren. Ik denk dat we onze ogen zouden opentrekken. Maar deze doden tellen blijkbaar niet mee.
  • Pol Segers

    3 jaar geleden
    Zo heb je u afspraak tot 3 maal moeten verzetten.Einde oktober kan je nu terug binnen Tegen dan zitten we terug nieuwe corona.Zo kan je ook rekken en schrijven wat je wil
  • Nico Herbots

    3 jaar geleden
    Jup. Ik zat half juni op de begrafenis van mijn ex-buurmeisje. Net geen 40, mama van 2 jonge kinderen, heeft alleen maar chemo gekregen terwijl er eigenlijk operaties nodig waren om haar te redden, maar die konden niet doorgaan. Want het laatste anderhalf jaar telden alleen de levens van coronapatiënten, ook al waren die 96 met allerlei onderliggende kwalen. Alles om hun leven een paar maanden te rekken. Ze is hierover gefrustreerd geweest tot haar laatste bewuste dag en ik versta dat helemaal.
  • Ronny Van Wijngaerden

    3 jaar geleden
    Als de ziekenhuizen hun normale onderzoeken stop zetten ivm corona is dat toch normaal zeker. Waar kan je anders heen voor zo een onderzoek.