Direct naar artikelinhoud
NieuwsOverlijden

Veldrijdster Jolien Verschueren (31) overleden na lange strijd tegen kanker

Jolien Verschueren in Eeklo in 2019.Beeld BELGA

Veldrijdster Jolien Verschueren is donderdagnacht op 31-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Belgian Cycling bekendgemaakt op Twitter.

en

Belgian Cycling en de fanclub van Verschueren maakten het nieuws bekend via sociale media. “Jolien was gekend voor haar vechtersmentaliteit, maar ze was vooral een geweldige teamgenote en vriendin. Bedankt aan alle supporters die haar onvoorwaardelijk zijn blijven steunen”, klinkt het. De supporterspagina vraagt ook om de privacy en rust van Verschuerens familie te respecteren.

In het voorjaar van 2018 werd een hersentumor vastgesteld bij Verschueren, maar toch bleef ze destijds verder fietsen. “Ik ben nu een heel zware koers aan het rijden, maar ben vastberaden om terug te keren. Omdat ik een doorbijter ben en omringd word door fantastische ouders en supporters en omdat ik kan putten uit mijn geloof, ben ik vol hoop op een goede afloop”, zei Verschueren toen in een interview met Het Laatste Nieuws.

Verschueren verscheen daarna nog een paar keer aan de start van wielerwedstrijden, maar de jongste weken ging haar medische toestand achteruit.

In haar carrière won Verschueren tien veldritten, een tweede plaats op het EK 2015 was haar grootste prestatie. Beroepshalve was ze kleuterleidster.

Twitter bericht wordt geladen...